Egen mossa till advent

mossa2Att plocka stora mängder mossa och lavar till kommersiell användning är inte tillåtet enligt allemansrätten. Det slog Hässleholms tingsrätt fast i en dom 2012. Vad som gäller för privat bruk är inte alldeles glasklart men till någon enstaka ljusstake vågar i alla fall jag mig på att chansa.

Särskilt med tanke på att fönsterlaven och mossan som säljs i butikerna ofta är besprutad med flamskyddsmedel med tveksamma hälsoeffekter. Bästa flamskyddet är förstås ändå att vattna mossan innan ljusen tänds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s