Stärkande nyponte

nypon3För mig har alltid de växter som blommar eller ger frukt riktigt tidigt eller riktigt sent på säsongen haft en speciell dragningskraft. Vårens första vintergäck och den sista frostnupna rosen som fortsätter att blomma mot alla odds.

nypon2Nypon är riktiga vinterhjältar som går att skörda länge när det mesta annat i trädgården vissnat ner. Det gör inget om de är lite frostbitna när de plockas. Till det här teet, som gör gott i förkylningstider, använde jag färska nypon men det går också att använda torkade.

Du behöver
4 msk rensade nypon
4 dl vatten

Gör så här
Rensa nyponen genom att snoppa dem, dela dem i halvor och pilla ut kärnorna med en tesked. Krossa dem lätt. Koka upp vattnet och tillsätt nyponen. Låt koka i 10 minuter. Låt teet dra i några minuter innan det silas och sötas efter smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s