Hej 2017

Köksträdgården på slottet Villandry i Loiredalen. I förgrunden frodig mangold.Jag är en obotlig optimist. Det blir alldeles extra tydligt så här i nyårstider. Jag tror på fullt allvar att jag ska bli en bättre människa, att världen ska bli snällare och att sniglarna just i år inte ska äta upp mina salladshuvuden och att de därför kommer att fylla ut pallkragen i prydliga rader värda ett slott i Loiredalen.

Jag har aldrig förstått cynismen kring nyårslöften. Klart vi ska utnyttja symboliken i ett nytt år och en ny start för att göra saker bättre. För oss som har egna odlingar sammanfaller ju det nya året, till skillnad från höstens nytändning, också med naturens omstart. Nu har allt definitivt vissnat färdigt, alla löv har blåst av träden och dagarna blir ljusare istället för mörkare. Ett nytt odlingsår har börjat och snart kommer nya skott att spira.

Gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s