Harrys kirskålspesto

kirskal1Pesto syns i var och varannan svensk matblogg och i varje matmagasin med självaktning. Men det som en gång var en ligurisk pastasås med basilika som ohotad huvudingrediens verkar numera kunna innehålla nästan vad som helst: vi lagar pesto på allt från persilja och ramslök till valnötter och nässlor.

Varför inte kirskålspesto? undrade min man när han blickade ut över våra kirskålsfyllda ängar.

Det visade sig vara en genial idé. Smaken påminner om vanlig pesto men är betydligt mildare. Rekommenderar varmt alla med kirskål i trädgården att testa!Kirskål – perfekt till pesto! Ta till vara.Utsikt. Ta till vara.Pasta med kirskålspesto. Ta till vara.Du behöver
1 liter kirskål
75 g mandlar
2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
100 g finriven parmesanost

Gör så här
Rosta mandlarna lätt i en torr stekpanna. Hacka dem grovt. Mixa kirskål, nötter och olivolja till en slät massa. Blanda ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer olja om peston känns tjock och gryning.

Servera med nykokt pasta.

3 reaktioner till “Harrys kirskålspesto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s