Snart trädgårdsdags

tradgard1.jpglavendel3septemper
Hurra, snart kan vi äntligen börja plantera i vår radhusträdgård. Den lilla plätten har tills nu bestått av lera, några vilsna grässtrån och ett och annat ogräs. Men just nu rullar de ut gräs utanför fönstret för fulla muggar. Snabbt går det – fast när det är klart måste vi hålla oss från att gå på gräset i några veckor innan vi kan gå loss med spadar och växter. Oj, vad det kliar i fingrarna!

På landet, där vi ju har en stor gammal fruktträdgård med skogspartier, slänter och ängar finns nästan alla slags växter. Nässlor, kirskål, tusenskönor, ramslök, maskrosor, violer, harsyra, frukt, bär, nötter och blommor – nästan allt jag kommer på att jag vill plocka finns där. Jag har till och med plockat svamp på tomten ibland.

Kontrasten mot radhusträdgården, som är helt tom, är slående. Den är förstås mycket mindre också (70 mot 10 000 kvadratmeter) men jag hoppas ändå att jag kan få till den där känslan av mångfald i den. Känner mig sällan så rik som när det finns mycket olika saker att plocka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s